Hyppää sisältöön

Seutuliikenteen liput ja hinnat

Matkakortin hankkiminen ja lisälataukset

Kajaanin seudun joukkoliikenteessä on käytössä valtakunnallinen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Waltti. Lipputuotteiden hinnoittelu perustuu kirjaintunnuksin (ABCDEFGHIX) merkittyihin vyöhykkeisiin.

Aikuisten lippuja myydään 17-vuotiaasta ylöspäin, lasten lippuja 7–16-vuotiaille. Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta. Seutuliikenteessä erillisiä opiskelija-, eläkeläis- tai varusmiesalennuksia ei ole.

Kajaanin seudun joukkoliikenteessä on käytössä kaksi erilaista Waltti-matkakorttia. Kaupunkiliikenteen matkakorttia käyttävät asiakkaat, jotka matkustavat pääasiassa vyöhykkeiden A–C sisällä tai linjoilla 11–15. Seutuliikenteen matkakorttia käyttävät kaikki muut asiakkaat.

Matkakortin voi hankkia Waltin nettikaupasta tai Kajaani Infosta. Korttien lisälataaminen onnistuu netissä, linja-autoissa tai Kajaani infossa. 3,00€ latausmaksu peritään mikäli korttia lisäladataan Kajaani infossa tai linja-autossa. Nettikaupassa latausmaksua ei peritä.

Korttimaksu 6,00€ (sis.suojakotelon, ensilatauksen), netistä tilattaessa kortti maksu on 4€
Käsittelymaksu 8,00€ esimerkiksi arvon hyvitys tai lipun siirto toiselle kortille.

 

 • Kuntakohtainen kausilippu ladataan Waltti-matkakortille. Lippua myydään vain asiakkaille, joiden kotikunta on Kajaani, Paltamo, Ristijärvi tai Sotkamo. Lippu on voimassa asiakkaan valitsemilla vyöhykkeillä. Lipun hinta riippuu valittujen vyöhykkeiden lukumäärästä. Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä kaupunki- tai seutuliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä leimauksesta linja-autossa. Kuntakohtainen kausilippu myydään Waltti-kaupassa asiakkaan ikäryhmästä riippuen nimellä Kausi aikuinen 30 tai Kausi lapsi 30.

  Yleiskausilippu ladataan Waltti-matkakortille. Lippua myydään kaikille muille asiakkaille kotikunnasta riippumatta. Lippu on voimassa asiakkaan valitsemilla vyöhykkeillä. Lipun hinta riippuu valittujen vyöhykkeiden lukumäärästä. Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä kaupunki- tai seutuliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä leimauksesta linja-autossa. Yleiskausilippu myydään Waltti-kaupassa asiakkaan ikäryhmästä riippuen nimellä Aikuinen yleiskausi 30 tai Lapsi yleiskausi 30.

 • Arvolippu maksetaan Waltti-matkakortille ladatulla arvolla. Matkan hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu.

  Matkakortin arvolla maksettaessa matkan hinta on aina 20 % edullisempi kuin vastaava kertalippu.

  Kortille ladatulla arvolla ei ole viimeistä käyttöpäivää. Lisäksi arvolla voi maksaa matkoja Waltti-liikenteessä ympäri Suomen. Kortille määritellään arvoa ostettaessa oletusvyöhykkeet, joiden välillä asiakas yleisimmin matkustaa. Matkattaessa oletusvyöhykkeiden välillä leimataan kortti lukijalaitteessa. Jos asiakas haluaa matkustaa muun kuin oletusvyöhykkeiden määrittelemän matkan, annetaan kortti kuljettajalle, joka veloittaa kortilta oikean summan.

 • Kajaanin seudunjoukkoliikenteessä on mahdollisuus maksaa mobiilipulla. Mobiilisovelluksessa myydään aikuisten ja lasten kertalippuja. Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkakortti tai käteinen raha puuttuu.

  Mobiililippu on voimassa 60 minuuttia ostohetkestä.

  Android puhelimelle sovellus löytyy täältä: Play kauppa
  iOS puhelimelle sovellus löytyy täältä: Apple Store

   

 • Kertalippu ostetaan linja-autosta käteisellä, eikä sitä muista lipputuotteista poiketen ladata matkakortille. Matkan hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu.

Waltti hinnasto

VyöhykeAikuinen
arvolippu
Aikuinen
kertalippu
Lapsi
arvolippu
Lapsi
kertalippu
1 vyöhyke
D/E/F/G/H/I
3,80€4,70€1,90€2,40€
2 vyöhykettä
CD/DE/EF/
FG/GH/HI
4,60€5,80€2,30€2,90€
4 vyöhykettä
ABCD/CDE/
5,80€7,30€2,90€3,70€
5 vyöhykettä
ABCDE
7,10€8,90€3,60€4,50€
KAUSILIPUT 30 vrk
Kausilippu
1 vyöhykettä
D/E/F
55€
Kausilippu
2 vyöhykettä
CD/DE/EF
67€
Kausilippu
3 vyöhykettä
ABCD/CDE/
86€
Kausilippu
4 vyöhykettä
ABCDE
103€
Kelan tukema opiskelijakausilippu
30 vrk
43€
Kelan tukema
opiskelijan
44 matkan
sarjalippu
43€