Hyppää sisältöön

Liput ja hinnat

Kajaanin joukkoliikenteessä on käytössä valtakunnallinen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Waltti. Lipputuotteiden hinnoittelu perustuu kirjaintunnuksin (ABCDE) merkittyihin vyöhykkeisiin. Katso maksuvyöhykkeet.

Bussissa voi maksaa Waltti-kortilla, Waltti-mobiililipulla sekä käteisellä. Pankki- ja luottokortit eivät käy maksuvälineenä.

Matkakortin hankinta ja lisälataaminen

Voit hankkia matkakortin suoraan Waltin nettikaupasta tai Kajaani Infosta.

Siirry Waltin nettikauppaan

Joukkoliikenteen hinnasto 1.1.2024 alkaen

Aikuisen
arvolippu
Aikuisen
kertalippu
Lapsen arvolippu (7-16 vuotiaat)Lapsen kertalippu (7-16 vuotiaat)
1 vyöhyke
A/B/C/D/E
2,70€3,60€1,40€2,00€
2 vyöhykettä AB/BC/CD/DE2,90€3,90€1,50€2,00€
3 vyöhykettä ABC3,10€4,20€1,70€2,20€
4 vyöhykettä ABCD6,30€7,90€3,10€4,00€
5 vyöhykettä ABCDE7,70€9,60€3,90€5,00€
Eläkeläisen arvolippu
A-C 2,00€*
Kausiliput 30 vrk
30 vrk aikuisen vyöhykkeelle kausilippu A-C
50€
30 vrk lapsen kausilippu (7-16 vuotiaat) vyöhykkeelle A-C
40€
Kelan tukema opiskelijakausilippu
30 vrk
43€
Kelan tukema opiskelijakausilippu
30 vrk/14 vrk (maksuton maksuttoman oppivelvollisuuden piiriin kuuluville)
30 vrk opiskelijalippu vyöhykkeelle A
41€
30 vrk aikuisen kausilippu ABCD 93€30 vrk aikuisen kausilippu ABCDE 111€
*Eläkeläisalennus voimassa vain kaupunkiliikenteen linjoilla 1-7 sekä palveluliikenteessä.
 • Kausilipun voi ladata Waltti-kortille tai ostaa Waltti-mobiilisovelluksella. Lisälaukset onnistuu Waltti- kaupassa ja Kajaani Infosssa.

  30 päivän kaupunkikortti, hinta 50 €– 111 €

  Voimassa 30 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta. Lipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaoloaikana
  kaikilla linjoilla ja vyöhykkeillä joille lippu on ostettu. Kortti on henkilökohtainen ja voimassa Kajaanin
  joukkoliikenteessä A-E vyöhykkeillä. Katso vyöhykekartta.

  30 päivän nuorisokortti, hinta 40 €

  Nuorisokortti vastaa kaupunkikorttia muutoin, paitsi että korttia myydään 7-16-vuotiaille. Lipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaoloaikana Kajaanin seutuliikenteen linjoilla vyöhykkeillä A-C. Katso vyöhykekartta.

  30 päivän opiskelijakortti, hinta 41 €
  Päätoimisille opiskelijoille. Lipun saa ostettu Kajaani infosta opiskelijakorttia/todistusta vastaan. Lipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaoloaikana Kajaanin seutuliikenteen linjoilla vyöhykkeellä A. Katso vyöhykekartta.

  Kausilippu on aina voimassa 30 peräkkäistä vuorokautta. Waltti-kortille ladattu kausilippu aktivoituu, kun käytät lippua ensimmäisen kerran linja-autossa. Mobiilisovelluksella ostettu lippu on heti voimassa.

  Hinnat voimassa toistaiseksi.

 • Arvoliput ladataan Waltti-kortille. Arvolipulla matkustat aina käteisellä maksettavaa kertalippua edullisemmin. Arvolipulla voi maksaa myös mukana matkustavan samaan tai nuorempaan ikäryhmään kuuluvan henkilön matkan.

  Kertamaksun tai arvokortilla matkansa maksaneella matkustajalla on oikeus jatkaa matkaa vaihtolipulla A-vyöhykkeellä. Mikäli maksoit matkan käteisellä, vaihto-oikeus todennetaan ensimmäisen matkan kuitista. Katso vyöhykekartta.

  Siirto-oikeus (vaihtolippu) on voimassa 60 minuuttia lipun ostosta. Vaihtoaika lasketaan lipun osto- tai leimaushetkestä

 • Eläkeläisen Waltti-arvokortti

  Yhden matkan hinta on 2,00€. Arvolipulle ladataan arvoa/rahaa esim. 15 €. Waltti-kortin voi ostaa Kajaani infosta ja eläkeläisalennus on voimassa linjoilla 1-7 sekä palveluliikenteessä. Kortti on henkilökohtainen. Kortilla voi maksaa myös toisen henkilön matkan, mutta hänen matkasta veloitetaan normaali arvo-kortti hinnaston mukainen aikuisen maksu. Yli 65-vuotias kuuluu automaattisesti eläkeläisen alennusryhmään. Alle 65-vuotiaan tulee näyttää kortin hankinnan yhteydessä eläkekorttia tai todistusta.

  Veteraanikortti

  Veteraanit matkustavat kaupunkiliikenteessä linjoilla 1-7 sekä palveluliikenteessä maksutta. Rintamamiestunnuksen omaava saa kortin Kajaani infosta.

 • Kajaanin seudunjoukkoliikenteessä on mahdollisuus maksaa myös mobiililipulla. Mobiilisovelluksessa myydään aikuisten ja lasten kertalippuja (vyöhykkeille A-E). Katso vyöhykekartta. Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkakortti tai käteinen raha puuttuu.

  Mobiililippu on voimassa 60 minuuttia ostohetkestä. Lippu kannattaa ostaa juuri ennen kyyti nousua. Huolehdithan, että matkapuhelimessa on virtaa koko matkan ajan.

  Huomioithan, että mobiililippuja voit ostaa ja hallinnoida ainoastaan Waltti-mobiilisovelluksella. Mobiilisovelluksen saa puhelimen sovelluskaupasta:

 • Kertalippu maksetaan käteisellä linja-autonkuljettajalle.

  Kertamaksun tai arvokortilla matkansa maksaneella matkustajalla on oikeus jatkaa matkaa vaihtolipulla A-vyöhykkeellä. Mikäli maksoit matkan käteisellä, vaihto-oikeus todennetaan ensimmäisen matkan kuitista. Katso vyöhykekartta.

  Siirto-oikeus (vaihtolippu) on voimassa 60 minuuttia lipun ostosta. Vaihtoaika lasketaan lipun osto- tai leimaushetkestä

 • Kelan koulumat­katuki toisen asteen opiske­lijalle

  Voit saada Kelalta tukea koulumatkaasi varten, jos opiskelet päätoimisesti toisen asteen oppilaitoksessa ja jos koulumatkasi on pitkä.
  Jos kuljet kouluun julkisilla liikennevälineillä, et yleensä maksa matkalipusta itse mitään. Kela myöntää koulumatkatuen opiskelijoille, jotka ovat hakemuksen mukaan tukeen oikeutettuja. Lisätietoja koulumatkatuesta ja myöntämisperusteista löytyy Kelan nettisivuilta.

  KELA kausilippu 30pv

  Kela-kausilippu on kausilippu joka oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä Kajaanin joukkoliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä lukemisesta auton kortinlukijassa. Hinta opiskelijoille, jotka maksavat itse omavastuuosuuden 43€. Katso vyöhykekartta.

  KELA puolenkuun lippu

  Kela-puolenkuunlippu on kausilippu. Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 14 päivänä 30 päivän aikana lipun voimassaolovyöhykkeillä Kajaanin joukkoliikenteen vuoroissa. Käyttökertojen ei tarvitse olla peräkkäisiä päiviä. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä lukemisesta auton kortinlukijassa. Lippu sopii opiskelijoille, joilla on 10-14 lähiopiskelupäivää kuukauden aikana. Hinta opiskelijoille, jotka maksavat omavastuuosuuden 22,50€.

  Toimi näin:

  • Haet koulumatkatukea OmaKelassa
  • Kun Kela on hyväksynyt hakemuksesi, tieto oikeudestasi koulumatkatukeen siirtyy sähköisesti Kajaanin liikenteen lippuja myyvään verkkokauppaan: kauppa.waltti.fi
  • Mikäli sinulla ei ole vielä Waltti-matkakorttia tulee sinun ensin hankkia se joko Kajaani infosta tai Waltin nettikaupasta
  • Koulumatkatukilippu tulee aktivoidaan käyttöön joka kuukausi erikseen. Se onnistuu nettikaupassa tai Kajaani infossa. Waltin nettikaupan käyttö vaatii ensimmäisellä kerralla tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla.

  Koulumatkatukilippu tulee aktivoida käyttöön joka kuukausi. Aktivointi tapahtuu joko netissä tai Kajaani infossa.

  Koulumatkatukilippu