Hyppää sisältöön

Liput ja hinnat

Kajaanin joukkoliikenteessä on käytössä valtakunnallinen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Waltti. Lipputuotteiden hinnoittelu perustuu kirjaintunnuksin (ABCDE) merkittyihin vyöhykkeisiin.

Bussissa voi maksaa Waltti-kortilla, mobiililipulla, käteisellä. Pankki- ja luottokortit eivät käy maksuvälineenä.

Matkakortin hankinta ja lisälataaminen

Voit hankkia matkakortin suoraan Waltin nettikaupasta tai Kajaani Infosta.

Siirry Waltin nettikauppaan

Waltti hinnasto

-Aikuisten lippuja myydään 17-vuotiaasta ylöspäin, lasten lippuja 7–16-vuotiaille. Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta. Lastenvaunut ja- rattaat: linjoilla 1-7 matkustaa maksutta yksi saattaja ja lapsi lastenvaunuissa tai -rattaissa.

ALENNUSLIPPUKAMPANJA AJALLA 1.9-31.12.2021

Aikuisen
arvolippu
Aikuisen
kertalippu
Lapsen arvolippu (7-16 vuotiaat)Lapsen kertalippu (7-16 vuotiaat)
1 vyöhyke
A/B/C
2,50€3,30€1,30€1,70€
2 vyöhykettä AB/BC2,70€3,60€1,40€1,80€
3 vyöhykettä ABC2,90€3,90€1,60€2,00€
4 vyöhykettä ABCD5,80€7,30€2,90€3,70€
5 vyöhykettä ABCDE7,10€8,90€3,60€4,50€
Eläkeläisen arvolippu
A-C 1,70€*
Kausiliput 30 vrk
30 vrk aikuisen kausilippu
46€
30 vrk lapsen kausilippu (7-16 vuotiaat)
37€
Kelan tukema opiskelijakausilippu
30 vrk
43€
Kelan tukema opiskelijakausilippu
30 vrk/14 vrk (maksuton maksuttoman oppivelvollisuuden piiriin kuuluville)
30 vrk aikuisen kausilippu ABCD 86€30 vrk aikuisen kausilippu ABCDE 103€
*Eläkeläisalennus voimassa vain kaupunkiliikenteen linjoilla 1-7 sekä palveluliikenteessä.
 • 30 päivän kaupunkikortti, hinta 46 €– 103 €

  Voimassa 30 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta. Lipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaoloaikana
  kaikilla linjoilla ja vyöhykkeillä joille lippu on ostettu. Kortti on henkilökohtainen ja voimassa Kajaanin
  joukkoliikenteessä A-E vyöhykkeillä.

  30 päivän nuorisokortti, hinta 37 €

  Nuorisokortti vastaa kaupunkikorttia muutoin, paitsi että korttia myydään 7-16-vuotiaille. Lipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaoloaikana Kajaanin seutuliikenteen linjoilla vyöhykkeillä A-C.

  Kausiliput on aina voimassa 30 peräkkäistä vuorokautta. Kausi aktivoituu, kun käytät lippua ensimmäisen kerran linja-autossa.

 • Arvolipulla matkustat aina käteisellä maksettavaa kertalippua edullisemmin. Arvolipulla voi maksaa myös mukana matkustavan samaan tai nuorempaan ikäryhmään kuuluvan henkilön matkan.

  Kertamaksun tai arvokortilla matkansa maksaneella matkustajalla on oikeus jatkaa matkaa vaihtolipulla A-vyöhykkeellä.
  Vaihto-oikeus todetaan toisessa autossa ensimmäisen matkaosuuden kertamatkalipun kuitista. Siirto-oikeus on voimassa
  30 minuuttia lipun ostosta.

 • Eläkeläisen arvokortti

  Yhden matkan hinta on 1,70€. Arvolipulle ladataan arvoa/rahaa esim. 15 €. Kortin voi ostaa Kajaani infosta ja eläkeläisalennus on voimassa linjoilla 1-7 sekä palveluliikenteessä. Kortti on henkilökohtainen. Kortilla voi maksaa myös toisen henkilön matkan, mutta hänen matkasta
  veloitetaan normaali arvo-kortti hinnaston mukainen aikuisen maksu. Yli 65-vuotias kuuluu automaattisesti eläkeläisen alennusryhmään. Alle 65-vuotiaan tulee näyttää kortin hankinnan yhteydessä eläkekorttia tai todistusta.

  Veteraanikortti

  Veteraanit matkustavat kaupunkiliikenteessä linjoilla 1-7 sekä palveluliikenteessä maksutta. Rintamamiestunnuksen omaava saa kortin Kajaani infosta.

 • Kajaanin seudunjoukkoliikenteessä on mahdollisuus maksaa myös mobiililipulla. Mobiilisovelluksessa myydään aikuisten ja lasten kertalippuja (vyöhykkeille A-E). Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkakortti tai käteinen raha puuttuu.

  Mobiililippu on voimassa 60 minuuttia ostohetkestä.

 • Kertalippu maksetaan käteisellä linja-autonkuljettajalle.

 • Kelan -koulumatkatukilippujen periaatteet ja tuotteet muuttavat 1.8.2021

  Maksuttomaan koulutukseen oikeutetut opiskelijat saavat koulumatkatukea erilaisilla ehdoilla kuin muut opiskelijat. Sinulla on oikeus maksuttomaan koulutukseen, jos täytät molemmat seuraavat ehdot: Päätät peruskoulusi vuonna 2021 tai sen jälkeen.
  Olet syntynyt vuonna 2004 tai sen jälkeen. 1.8.2021 alkaen voit saada koulumatkatukea, jos sinulla on vähintään 10 matkapäivää kalenterikuukaudessa ja, jos koulumatkasi on vähintään 7 kilometriä yhteen suuntaan. Jos kuljet kouluun julkisilla liikennevälineillä, et yleensä maksa matkalipusta itse mitään. Kela myöntää koulumatkatuen opiskelijoille, jotka ovat hakemuksen mukaan tukeen oikeutettuja. Lisätietoja koulumatkatuesta ja myöntämisperusteista löytyy Kelan nettisivuilta.

  KELA kausilippu 30pv

  Kela-kausilippu on kausilippu joka oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä Kajaanin joukkoliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä lukemisesta auton kortinlukijassa. Hinta opiskelijoille, jotka maksavat omavastuuosuuden 43€

  KELA puolenkuun lippu

  Kela-puolenkuunlippu on kausilippu. Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 14 päivänä 30 päivän aikana lipun voimassaolovyöhykkeillä Kajaanin joukkoliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä lukemisesta auton kortinlukijassa. Lippu sopii opiskelijoille, joilla on 10-14 lähiopiskelupäivää kuukauden aikana. Hinta opiskelijoille, jotka maksavat omavastuuosuuden 22€.

  Toimi näin:

  • Täytä ja tulosta Kelan koulumatkatukihakemus
  • Toimita täytetty hakemuslomake oppilaitoksen opintoimistoon
  • Hanki Waltti-kortti Kajaani infosta tai Waltin nettikaupasta
  • Koulumatkatukilippu tulee aktivoidaan käyttöön joka kuukausi erikseen. Se onnistuu nettikaupassa tai Kajaani infossa. Waltin nettikaupan käyttö vaatii ensimmäisellä kerralla tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla.

  Jos sinulla on jo Waltti-kortti, et tarvitse uutta. HUOM! Opiskelija-alennuksen saamiseksi tulee Waltti-matkakortin asiakasryhmänä olla opiskelija. Muutoksen voi käydä tekemässä Kajaani infossa.

  Koulumatkatukilippu tulee aktivoida käyttöön joka kuukausi. Aktivointi tapahtuu joko netissä tai Kajaani infossa.
  44-matkan KELA koulumatkatukisarjalippu poistuu käytöstä.