Hyppää sisältöön

Koulumatkatuki

HUOM!  Kelan -koulumatkatukilippujen periaatteet ja tuotteet muuttavat 1.8.2021
Maksuttomaan koulutukseen oikeutetut opiskelijat saavat koulumatkatukea erilaisilla ehdoilla kuin muut opiskelijat. 1.8.2021 alkaen voit saada koulumatkatukea, jos sinulla on vähintään 10 matkapäivää kalenterikuukaudessa.

Kela myöntää koulumatkatuen opiskelijoille, jotka ovat hakemuksen mukaan tukeen oikeutettuja. Lisätietoja koulumatkatuesta löytyy Kelan nettisivuilta.


Koulumatkatukeen oikeutetut opiskelijat käyttävät Kajaanin joukkoliikenteen vuoroissa Waltin Kelan kausilippua. Matkalippu ladataan Waltti-matkakortille.

Kuinka Kela-opiskelijalippu hankitaan?

  1. Hae koulumatkatukea oppilaitoksista, Kelan toimistoista tai Kelan internet-sivuilta saatavalla lomakkeella
  2. Jätä koulumatkatukihakemus täytettynä oppilaitoksen kansliaan tai opintotoimistoon. Oppilaitos tarkastaa tiedot ja tekee opiskelijalle ostotodistuksen Kela-opiskelijalippua varten.
  3.  Hanki lippu Kajaanin kaupungintalolla sijaitsevasta Kajaani Infosta tai Waltin nettikaupasta.
  4. Todista tarvittaessa henkilöllisyytesi. Kela-opiskelijalippu voidaan hankkia jo 1. elokuuta alkaen. Hankkimalla lippusi hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua vältät jonottamisen asiakaspalvelupisteessä! Kela-opiskelijalippu on lukuvuosikohtainen, joten sitä voi käyttää ainoastaan kuluvan lukuvuoden aikana. Opiskelijan on aina ennen uuden lukuvuoden alkua käytävä asiakaspalvelupisteessä aktivoimassa lippu alkavalle lukuvuodelle ja samalla todistettava opinto-oikeutensa. Lippu on henkilökohtainen, ja opiskelijan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä lippua ostaessaan. Mikäli opiskelijan koulumatka muuttuu, opiskelijan tulee täyttää uusi koulumatkatukihakemus.
  • Kela-kausilippu on kausilippu, jolla on vaihto-oikeus linjalta toiseen. Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 14 tai 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä Kajaanin joukkoliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä lukemisesta auton kortinlukijassa. Lippu sopii opiskelijoille, jotka kulkevat säännöllisesti koulumatkansa linja-autolla.

    Kela-kausilippu 30 pv maksaa 43,00 € ja sitä voi lisäladata Waltti-kaupassa tai Kajaani Infossa. Lisälatauksista ei peritä myyntipalkkiota.

  • Waltti-matkakortille ladattu Kela-opiskelijalippu kelpaa kaikissa Kajaanin joukkoliikenteen vuoroissa. Nämä vuorot tunnistaa linjanumeroista 1-16 sekä Waltti-tunnuksesta auton keulassa.