Hyppää sisältöön

Waltin lakkaaminen seutuliikenteen linjoilla 20-40

Tietoa muilla kielillä

Millaisia muutoksia seutuliikenteessä tapahtuu?

Waltti-lippujärjestelmän käyttö seutuliikenteen linjoilla 20-40 ja lentokenttäliikenteessä päättyy 6.6.2021. 7.6. alkaen liikenteessä käytetään Matkahuollon lippujärjestelmää. Muutoksen jälkeen seutuliikenteen sinistä Waltti-matkakorttia ei voi enää käyttää missään liikenteessä. Myös seutuliikenteen linjanumerot (20-40) poistuvat käytöstä.

Waltti-järjestelmän käyttö jatkuu Kajaanin kaupunkiliikenteen linjoilla 1-7, seutuliikenteen linjoilla 11-15 ja palveluliikenne Pikku-Petessä. Kaupunkiliikenteen keltaista matkakorttia voi jatkossakin käyttää edellä mainitussa liikenteessä.

Muutoksesta huolimatta liikennöinti jatkuu Kainuussa tuttuun tapaan pääsuunnittain Kajaani–Sotkamo–Kuhmo, Kajaani–Paltamo–Puolanka, Kajaani–Suomussalmi–Kuusamo ja Kuhmo–Nurmes.

Linjat, joilla Waltti-kortin käyttö päättyy

Mistä tiedän, onko matkakorttini seutuliikenteen vai kaupunkiliikenteen matkakortti?

Kaupunkiliikenteen matkakortin tunnistat keltaisesta väristä, seutuliikenteen matkakortin sinisestä väristä.

Kajaanin seudun joukkoliikenteen Waltti-matkakortit
Kaupunkiliikenteen matkakortti vasemmalla, seutuliikenteen matkakortti oikealla

Mitä seutuliikenteen Waltti-korteille tapahtuu?

Seutuliikenteen matkakorttia ei voi käyttää enää missään liikenteessä 7.6.2021 alkaen. Uusien seutuliikenteen matkakorttien myynti päättyy 9.5.2021. Samalla päättyy myös kausilippujen ja Kela-lippujen latausmahdollisuus seutuliikenteen matkakortille. Matkakortille voi ladata arvoa 6.6.2021 asti. Suosittelemme kuitenkin käyttämään kaikki seutuliikenteen matkakortille ladatut lipputuotteet loppuun 6.6.2021 mennessä.

Mitä kaupunkiliikenteen Waltti-korteille tapahtuu?

Kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortin käyttö jatkuu normaalisti kaupunkiliikenteen linjoilla 1–7, seutuliikenteen linjoilla 11–15 sekä palveluliikenne Pikku-Petessä. 7.6.2021 alkaen kaupunkiliikenteen matkakortilla ei kuitenkaan voi enää matkustaa seutuliikenteen linjoilla 20-40. Kaupunkiliikenteen matkakortille ladatulla arvolla voi jatkossakin maksaa matkoja muussa Waltti-liikenteessä ympäri Suomen.

Mitä seutuliikenteen Waltti-korteilla oleville kausi- ja arvolipuille tapahtuu?

Henkilökohtaiselle matkakortille ladattu arvo ja aloittamattomat kausiliput voidaan palauttaa rahana asiakkaalle Kajaani Infossa 31.8.2021 saakka. Hyvityksestä peritään käsittelymaksu 8,00 €. Kela-lippuja tai aloitettuja kausilippuja ei hyvitetä.

Hyvitetäänkö seutuliikenteen matkakorteilla olevia lipputuotteita?

Henkilökohtaiselle matkakortille ladattu arvo ja aloittamattomat kausiliput voidaan palauttaa rahana asiakkaalle Kajaani Infossa. Kela-lippuja tai aloitettuja kausilippuja ei hyvitetä. Hyvityksestä peritään käsittelymaksu 8,00 €. Hyvityksiä tehdään 31.8.2021 saakka.

Voiko seutuliikenteen Waltti-korttia käyttää edelleen Suomen muussa Waltti-liikenteessä?

Kajaanin seutuliikenteen Waltti-matkakortin käyttö päättyy kokonaan, eikä sitä voi käyttää 6.6.2021 jälkeen enää missään liikenteessä. Sen sijaan kaupunkiliikenteen matkakortille ladatulla arvolla voi edelleen maksaa matkoja Waltti-liikenteessä ympäri Suomen.

Miksi Waltti-lipputuotteiden käyttö loppuu seutuliikenteessä?

Seutuliikenteen linjojen 20–40 ja lentokenttäliikenteen osalta nykyiset liikennöintisopimukset päättyvät keväällä 2021. Uusien sopimusten alkaessa myös lippujärjestelmä päivitetään ja tämän vuoksi Waltti-liikennöinti lakkaa seutuliikenteen linjoilla 20–40 ja lentokenttäliikenteessä. Waltti-liikenne jatkuu normaalisti kaupunkiliikenteen linjoilla 1–7, seutuliikenteen linjoilla 11–15 ja Pikku-Petessä.

Käytän matkustamiseen Waltti-matkakortille ladattua Kela-kausilippua tai Kela-sarjalippua. Mitä minun pitää tietää muutoksesta?

Tarkista toimintaohjeet tiedotteesta.

Milloin uudet liput tulevat myyntiin ja mistä niitä voi ostaa?

Uudet Matkahuollon lipputuotteet tulevat myyntiin kesäkuun 2021 alussa. Lippuja voi ostaa Kajaanin Matkahuollosta tai Matkahuollon verkkopalvelusta.

Millaisia lipputuotteita otetaan käyttöön 7.6.2021 alkaen?

Matkahuollon järjestelmässä tulee olemaan tarjolla ainakin seuraavat lipputuotteet:

  • Kertalippu (aikuiset, lapset, alennusryhmät)
  • 44 matkan sarjalippu (aikuiset, lapset)
  • 30 vuorokauden kausilippu (aikuiset)
  • Koululaislippu (peruskoululaiset)
  • Kela-tuettu opiskelijalippu (pääasiassa toisen asteen opiskelijat)

Aikuisten lippuja myydään 17 vuotta täyttäneille, lasten lippuja 4–16-vuotiaille. Yhtä aikuisten lipulla matkustavaa kohti liikenteessä matkustaa veloituksetta kaksi alle 4-vuotiasta lasta. Muut alle 4-vuotiaat matkustavat lasten lipuilla.

Kertalippuja myydään 20 % alennuksella opiskelijoille, eläkeläisille sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöille.

Lippujen hinnat pääsääntöisesti laskevat nykyisestä. Lipputuotteiden hinnat löytyvät toukokuun loppupuolella julkaistavasta liikennöitsijöiden aikataulukirjasta sekä Matkahuollon verkkopalvelusta viimeistään kesäkuun alussa.

Kuka reiteillä jatkossa liikennöi?

Liikenteen yhteysväleillä Kajaani–Sotkamo–Kuhmo, Kajaani–Paltamo–Puolanka, Kajaani–Suomussalmi–Kuusamo ja Kuhmo–Nurmes järjestää jatkossakin Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. 7.6. liikennöintiä hoitavat seuraavat liikenteenharjoittajat:

Mistä saan tiedot uusista reiteistä ja aikatauluista?

Muutoksesta huolimatta liikennöinti jatkuu Kainuussa tuttuun tapaan pääsuunnittain Kajaani–Sotkamo–Kuhmo, Kajaani–Paltamo–Puolanka, Kajaani–Suomussalmi–Kuusamo ja Kuhmo–Nurmes.

Tarkat reitit ja aikataulut löytyvät toukokuun lopulla julkaistavasta liikennöitsijöiden aikataulukirjasta. Reittejä ja aikatauluja voi hakea myös Matkahuollon reittioppaista sekä Google Mapsista viimeistään 7.6. alkaen.

Milloin uudesta lippujärjestelmästä tiedotetaan tarkemmin?

Uudesta lippujärjestelmästä tiedotetaan pitkin kevättä. Suosittelemme seuraamaan Kajaanin seudun joukkoliikenteen sivuja aktiivisesti.

Kattavat tiedot uudesta liikenteestä ja 7.6. käyttöön otettavista lipputuotteista löydät toukokuussa julkaistavasta liikennöitsijöiden aikataulukirjasta.

Muutosta koskevat tiedotteet: